Gehoorzaamheid 1, 2 en 3

Wij bieden verschillende gehoorzaamheidscursussen aan. Na de puppycursus of vanuit de instroomlessen kun je starten met de gehoorzaamheidscursussen.

Gehoorzaamheid 1

De cursus gehoorzaamheid 1 van HondencentrumAchterhoek is een vervolg op de puppycursus of instroomcursus. Tijdens deze cursus doet de (jonge) hond allerlei ervaringen op. De oefeningen van de puppycursus worden verder uitgewerkt en er komen nieuwe oefeningen bij. Je kunt hierbij denken aan blijven zitten, blijven liggen, lopen aan de lijn, komen indien geroepen. Het zijn afwisselende lessen, waarbij ook weer gebruik wordt gemaakt van hersenwerk, balans- en coördinatie, hooper/behendigheid, neuswerk ed. Daarnaast krijg je tips m.b.t. jonge honden en het is een mooie gelegenheid voor jezelf om kennis op te doen en ervaring uit te wisselen.

Gehoorzaamheid 2

Heb je de smaak te pakken en wil je je jonge hond een mooie basis geven, dan is gehoorzaamheid 2 een mooi vervolg op gehoorzaamheid 1. De oefeningen worden verder uitgewerkt. Je zult ervaren dat je soms weer twee stappen terug moet om weer een stap naar voren te komen. Wij zullen je begeleiden om je hond beter te leren begrijpen en te lezen om een mooie, stabiele band op te bouwen

Gehoorzaamheid 3

Na de gehoorzaamheid 2 kun je verder met gehoorzaamheid 3 of richting de hondensport Hooper. Hooper is een op zichzelf staande sport, maar kan ook worden gebruikt al pre-agility/behendigheid. Over Hooper vind je meer informatie onder het kopje Hooper.

Door actief bezig te zijn met gehoorzaamheid versterk je de band tussen jezelf en je hond. Daarnaast is het erg fijn om een goed luisterende hond te hebben. Gehoorzaamheid 3 gaat verder met de gehoorzaamheid, maar laat je ook kennis maken met andere hondensporten zoals Hooper, behendigheid, balans- en coördinatie en neuswerk. De rode draad blijft gehoorzaamheid.

Na de gehoorzaamheid 3 kun je verder met SHH (Sociale Huis Hond), hooper of behendigheid ook wel agility genoemd. Zie elders op onze website voor informatie hierover of vraag onze instructeurs.

Duur 10 weken en tijd 30 minuten
(Onze trainingen zijn intensief in kleine groepen van max 4 cursisten)